Eetos. Eli keitä me olemme teille pyöräilystä puhumaan?

Making Sensen kursseilla, lenkeillä ja harjoituksissa toimivat kouluttajat ja ohjaajat ovat Suomen Pyöräilynohjaajat ry:n kouluttamia pyöräilyosaajia. Lue tarkemmin ohjaajien taustoista klikkaamalla kuvia.

20210727_182251-01_01_01

Matti

Kouluttaja, Lenkkien ja harjoitusten ohjaaja
team-8

Elli Esimerkki

Lenkkien ja harjoitusten ohjaaja

Paatos. Mihin pyöräilyoppia tarvitaan?

Polkupyörä on tehokkain lihasvoimalla liikkuva kulkuväline. Se mahdollistaa ekologisen, edullisen ja nopean liikkumisen ja tarjoaa valtavasti erilaisia harrastusmahdollisuuksia kaiken ikäisille ja kokoisille ihmisille. Pyöräily on siis upea asia, jonka avulla voi liikkua järkevästi, haastaa itsensä ja kokea mahtavia elämyksiä!

Pyörällä ajamisen taito opitaan usein jo lapsena, mutta pyöräily on paljon muutakin kuin pystyssä pysymistä. Se on myös liikennetaitoja, lakeja ja asetuksia, erilaisten harrastusmuotojen erityispiirteitä, lajitaitoja sekä välineiden ja tekniikan tuntemusta. Mukava, sujuva ja turvallinen harrastaminen on mahdollista kun riittävät taidot ovat hallussa. Taitava pyöräilijä osaa selvittää lenkillä vastaan tulevat ongelmat, tuntee liikennesäännöt, osaa suunnitella hyviä reittejä ja retkiä sekä pitää itsensä toimintakykyisenä pidemmilläkin retkillä. Taitava pyöräilijä saa harrastukseltaan paljon!

Logos. Miten meidän koulutukset käytännössä maailmaa parantavat?

Pyöräilytaidot oppii pyöräilemällä. Ja mitä enemmän pyöräilee, sitä paremmaksi oppii. Ryhmässä pyöräilemisen taidot oppii ryhmässä pyöräilemällä ja pyörän korjaamisen oppii pyörää korjaamalla. Näinhän se on yleensä ollut. Paljon harrastamalla on muututtu osaavaksi harrastajaksi. Tässä perinteinen menetelmä toimii mutta siinä on pari kiistatonta ongelmaa: Opin polku hidas ja moni ei tohdi polulle astuakaan. Kantapään kautta oppimista tapahtuu väistämättä paljon ja silti voi käydä niin, että kokeneenkin pyöräilijän tietoihin tai taitoihin jää vääriä tai virheellisiä tottumuksia.

Nykyään ei toki tarvitse minkään asian opettelussa olla yksin, sillä internet tarjoaa ehtymättömän määrän ilmaista oppimateriaalia kaikkii kuviteltavissa oleviin ongelmiin. Youtuben avulla oppiminen vaatii kuitenkin kyvyn esittää oikeita kysymyksiä ja hakea tietoa oikeilla hakusanoilla. Lajin pariin tuleva uusi harrastaja ei vielä ehkä hahmota asioita ja osaa hakea tietoa saadakseen itsenäisesti opiskeltua tarvittavat asiat.

Tässä kohtaa tarinaa näyttämölle astuu verkkokurssi!

Hyvin suunniteltujen ja sisällöltään tarkasti harkittujen verkkokurssien avulla pystymme tarjoamaan aloittelijalle juuri sen tietopaketin, mikä lajia aloittaessa on oleellista ja tärkeää. Ytimekkäät videoluennot, luentoja täydentävät linkit sekä muistilistat ja muut luentomateriaalit tekevät oppimisesta helppoa. Ja ei, emme väitä, että pyöräilytaidot voisi oppia pelkkien nettiluentojen avulla! Jokaiseen luentoon liittyy harjoituksia, joissa opittua tietoa muutetaan käytännön taidoksi. Ja koska kaikkia (ja ehkä niitä kaikista hauskimpia) pyöräilytaitoja ei voi opetella yksin, tuomme saatavillesi koulutetun ohjaajan vetämiä matalan kynnyksen lenkkiryhmiä ympäri Suomea. Näissä lenkkiryhmissä aloitteleva harrastaja pääsee siirtämään verkkoluennoilla opittuja taitoja käytäntöön turvallisessa seurassa.

Näin harrastaja saa nopean suoraan laadukkaan pyöräilyharrastuksen ytimeen!